Przepis na : kolacja
Zauważyłam, że przepisy na wykorzystanie lodówkowych resztek cieszą się wielką popularnością. Pewnie dlatego, że coraz więcej z nas stara się nie wyrzucać jedzenia. Wzrasta nasza świadomość, że na świecie jest zbyt dużo głodnych ludzi, aby lekką ręką wyrzucać do śmietnika to, co jeszcze jest dobre. Przy odrobinie dobrej woli możemy wykorzystać każdy okruszek, każdy kawałek wędliny czy mięsa. Nie wyrzucajmy, zastanówmy się jak to przerobić na coś smacznego zanim się zepsuje. Moja dzisiejsza zapiekanka powstała ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.