Miętowe pesto

Miętowe pesto

Miętowe pesto

O pesto już pisałam na blogu, gdy robiłam pesto bazyliowo migdałowe . Tym razem głównym składnikiem będzie mięta, bo akurat tego smaku potrzebowałam do dania, o którym więcej napiszę innym razem. Aby jednak zaspokoić Waszą ciekawość uchylę rąbka tajemnicy i dodam, że będzie to jagnięcina. Przygotowując miętowe pesto skorzystałam z rad i przepisu u Doradcy Smaku .         Składniki: - świeża mięta - garść orzechów pistacji (bez skorupek) - 5 łyżek oliwy - 2-3 ząbki czosnku (dałam wędzony)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.