Przepis na : śniadanie
Przedświąteczne wypieki to tuziny jaj, no i tuziny ich skorupek! Można je kreatywnie wykorzystać do podania zwykłej jajecznicy w niezwykły sposób. Albo do przygotowania kwiatowej kompozycji na wielkanocny stół. Ostatnio w pofarbowanych skorupkach przygotowałyśmy z Karoliną mini ogródek z rzeżuchą. Zobaczcie sami, jak wyszło! Białe jajka sparzyłam wrzątkiem (10 sekund każde). Rozbiłam nożem mniej więcej na 2/3 wysokości. Wylałam żółtka do miski. Skorupki wymyłam także w środku. Z jaj zrobiłam jaje... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...