Smarowidło ze skwarkami, jabłkiem i cebulką

Smarowidło ze skwarkami, jabłkiem i cebulką

Smarowidło ze skwarkami, jabłkiem i cebulką

Domowe smarowidło - idealne z kiszonym ogórkiem i kromką razowego chleba. Składniki: 300-400 g pokrojonej słoniny bez skóry 1 cebula  jabłko sól, pieprz suszona bazylia Do garnka dodać słoninę i podgrzewać ją na małym ogniu. W międzyczasie jabłko umyć, obrać i bardzo drobno pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Gdy słonina rozpuści się (a także pojawią się skwarki) dodać do niej cebulkę. Gdy cebulka się zeszkli, dodać pokrojone jabłko. Doprawić solą, pieprzem i suszoną bazylią. Gotować jeszcze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.