Bajgle parzone w ciemnym miodzie gryczanym

Bajgle parzone w ciemnym miodzie gryczanym

Bajgle parzone w ciemnym miodzie gryczanym

Niekonwencjonalne pieczywo na pyszne śniadanie Przepis zaczerpnęłam z Crust&Dust , gdzie dodatkowo poznałam uroczą historię bajgla . Nie mogę się powstrzymać przed jej zacytowaniem :) Dawno dawno temu w pewnym mieście można było kupić obwarzanki . Obwarzanki sprzedawali głównie Żydzi - prosto z koszyków rozstawionych na krakowskich chodnikach. Obwarzanek, obgotowany drożdżowy krążek , był przysmakiem sam w sobie. Zupełnie jak dzisiejsze drożdżówki. Można było go chwycić i zjeść w dowolnym momencie i dowolnym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grunt to przepis!

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

aaasikkkaaasikkk

Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---

Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.

Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)

Moje motto: gotowanie banalnie proste!

Sprawdź mnie!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

miód, ciasto, sezam, drożdżowe, śniadanie, śniadania, jajko, pieczywo, bułki, kanapka, mak, kanapki, drozdzowka, drożdżówki , chleb, lekkie ciasto, bez pieczenia, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto z makiem, pyszne ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, chleb na drożdżach , ciasto z bezami, bułka pszenna, chleb z ziarnami, chleb mieszany

Inne przepisy z Grunt to przepis!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.