O tym, jak powstawały „Serniki słodkie i wytrawne”

O tym, jak powstawały „Serniki słodkie i wytrawne”

O tym, jak powstawały „Serniki słodkie i wytrawne”

Jest styczeń 2016 roku. Razem z mężem spędzamy zimowy urlop. Jednego popołudnia zadaje mi pytanie, czy myślałam o tym, aby wydać książkę. Zamyślam się, zanim odpowiadam. Czy myślałam? Oczywiście, że tak! I od razu przed oczami staje mi wymarzona przeze mnie maszyna do pisania, którą otrzymałam w nagrodę na świadectwo szkolne od Dziadka… Upragniony prezent służył mi do tworzenia moich pierwszych opowiadań i wierszy… Ale czy myślałam wtedy o książce? Nie myślałam, bo czułam, że nawet nie ma po co m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, ciekawe przepisy, sernik pieczony, ciasto, banan, kanapki, kanapka, sernik na zimno, serniki na zimno, ciasto na niedziele, ciasto na zimno, ciasto z bananami, ciasto z bananem

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.