Sałatka à la caprese

Sałatka à la caprese

Sałatka à la caprese

Przepis na : sałatka

Włosi mają swoją mozzarellę, a Polska ma BUNDZ / BUNC.  Joanna M. po swoich wojażach po południowej Polsce przywiozła  polski ser bundz/ bunc i mi małą gomułkę odstąpiła! Tradycyjny bundz to produkt z mleka owczego – rodzaj twarogu, ma zwartą konsystencję i doskonale nadaje się do sałatek. Wykorzystałam więc bundz do przygotowania Sałatki à la caprese. Ja uwielbiam włoską Caprese, którą bardzo często przygotowuję: Sałatka Caprese Kanapki Caprese Sałatka caprese z mozzarelli i pomidorów Kor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Michał, 18 maja 2014 13:00:03

Proponuje zawsze solić bundz. Nawet ten słodki. To taki góralski przesąd

Jolanta, 18 maja 2014 15:45:58

Michał a jak brzmi ten przesąd?