Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

Łezka w oku się kręci, bo właśnie kończy mi się urlop. Zamiast płakać z tak błahego powodu, postanowiłam popłakać przy przygotowaniu konfitury z czerwonej cebuli. Prawdę pisząc, zmotywowała mnie dziwnym trafem odnaleziona siata z cebulą, o której zapomniałam na kilka miesięcy. W jaki sposób zachowała się bez uszczerbku? To cebula z mojego ogródka, zatem bez żadnego oprysku i konserwantu. To cud, że w prawie zamkniętej torbie wytrzymała ponad 5 miesięcy.     Składniki: ok. 1 kg cebuli jeszcze nieob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.