Praliny potrójnie czekoladowe

Praliny potrójnie czekoladowe

Praliny potrójnie czekoladowe

Przepis na : deser

Składniki: ( na 24 sztuki) 130g gorzkiej czekolady, 50g białej czekolady, czekolada na kanapki typu nutella, 24 wiśnie z soku lub kompotu. Przygotowanie: Gorzką czekoladę podzielić na mniejsze kawałki. Do garnka nalać niewielką ilość wody i doprowadzić do wrzenia. Na garnek nałożyć naczynie z gorzką czekoladą ( tak aby dno naczynia nie dotykało wody) i pozostawić do momentu aż czekolada się rozpuści. Pędzelkiem nałożyć pierwszą warstwę czekolady we wgłębienia w formie silikonowej. Na spód nałożyć jej ciut więc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.