
Rzeżuchę sieję nie tylko na Wielkanoc. Lubię jej ostry smak więc mam w zapasie 1 - 2 torebeczki nasion żeby móc sobie założyć mini ogródek w każdej chwili. Wystarczy jakieś naczynko, wata albo lignina, woda i po kilku dniach można mieć własne zielsko. Do kanapek, do sosów, do zupy . . . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Przecudny kolor :)Wypróbuję na pewno gdyż rzeżuchy to mam calutkie pudełko :)
będzie Ci smakowała - słodycz groszku świetnie gra z ostrością rzeżuchy
Oryginalny i interesujący przepis. Zupa na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie, myślę także że jest zdrowa. Fajna propozycja zupki :)
to dlatego, że groszek krótko gotowany a zielenina dodana tylko chwilę przed zmiksowaniem i już nie podgrzewana
Cudowny kolor:-) Zwłaszcza jak za oknem jest to co jest, to takie zielone jest bardzo pożądane;-) Pozdrawiam serdecznie:-)
A można od biedy zastąpić groszek mrożony konserwowym? Pewnie bedzie nieciekawy kolor, ale myślicie że mógłby sie sprawdzić?