Rzeżuchę sieję nie tylko na Wielkanoc. Lubię jej ostry smak więc mam w zapasie 1 - 2 torebeczki nasion żeby móc sobie założyć mini ogródek w każdej chwili. Wystarczy jakieś naczynko, wata albo lignina, woda i po kilku dniach można mieć własne zielsko. Do kanapek, do sosów, do zupy . . . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Przecudny kolor :)Wypróbuję na pewno gdyż rzeżuchy to mam calutkie pudełko :)
będzie Ci smakowała - słodycz groszku świetnie gra z ostrością rzeżuchy
Oryginalny i interesujący przepis. Zupa na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie, myślę także że jest zdrowa. Fajna propozycja zupki :)
to dlatego, że groszek krótko gotowany a zielenina dodana tylko chwilę przed zmiksowaniem i już nie podgrzewana
Cudowny kolor:-) Zwłaszcza jak za oknem jest to co jest, to takie zielone jest bardzo pożądane;-) Pozdrawiam serdecznie:-)
A można od biedy zastąpić groszek mrożony konserwowym? Pewnie bedzie nieciekawy kolor, ale myślicie że mógłby sie sprawdzić?