Co jakiś czas dla urozmaicenia i powrotu do smaku tradycyjnych wędlin, kupuję dobrą ,wędzoną szynkę, najlepiej "myszkę", która nie wymaga sznurkowania gdyż jest to jednolita kulka. Mam wówczas pewność, że jest to szynka z szynki a nie z betoniarki jak mawia mój małżonek. Można również przygotować taką wędlinę z szynki wędzonej w siatce, dobrze jednak by była z pewnego źródła, gdzie z kilograma mięsa nie powstają 2 kilogramy wędzonki. Moja jest wiejska, naturalnie wędzona a nie natryskiwana dyme... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...