Pasta z makreli z marchewką i zieleniną

Pasta z makreli z marchewką i zieleniną

Pasta z makreli z marchewką i zieleniną

Lubimy pasty rybne. Bardzo lubimy. Żarłoczek co prawda jeszcze bardziej lubi rozprawić się z samą wędzoną makrelką, ale kanapki wypastowane są niezwykle mile widziane. I na zagrychę ogóry małosolne - oj, jakie to dobre !Pasty z ryb można robić na różne sposoby. Dwa z nich już kiedyś pokazywałam - pasta makrelowa z jajkiem i kiszonym ogórkiem i pasta z makreli z cebulą i ketchupem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, makrela, marchewka, ryba, ogórki, cebula, kanapki, ogórek, ryby, chleb, jajko, ogórki kiszone, kanapka, pasta na chleb, sposoby na jajko, makrela wędzona, ogórki małosolne

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta- Taste Eat, 18 lipca 2013 14:10:49

Wygląda przepięknie! Z marchewką makreli nigdy nie łączyłam, bardzo ciekawe, muszę koniecznie wypróbować:)

Ag Ryn-Blas, 18 lipca 2013 14:22:40

mniam

Iza Kulińska, 18 lipca 2013 15:23:43

makrela jest tłusta, dodałam też nieco majonezu żeby pasta była bardziej smarowna i duży dodatek zieleniny oraz marchewki spowodował, że nie tej tłustości nie było tak czuć, pasta była po prostu lżejsza

XL-ka, 18 lipca 2013 21:14:48

Wygląda bardzo smacznie. Makrele obfitują w zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3.

Iza Kulińska, 19 lipca 2013 00:13:51

dokładnie tak - to zdrowe kwasy tłuszczowe

snowstorm.pl, 23 lipca 2013 16:31:41

Świetny pomysł na makrelę, w piątek będzie co robić :)