Schab z nuta pomaranczy i tymianku oraz surowka z fenkulu i mlodej kapusty

Schab z nuta pomaranczy i tymianku oraz surowka z fenkulu i mlodej kapusty

Schab z nuta pomaranczy i tymianku oraz surowka z fenkulu i mlodej kapusty

W ramach Food Revolution Day przełamywałam własne bariery.  Przyznaję otwarcie, że mam problem z surówkami, w ogóle z warzywami liściowymi.  Nawet jeśli kupuję i część wykorzystam druga ląduje w śmietniku zgniła albo zwiędła...  W swoim dorobku mam tylko tradycyjne surówki z białej kapusty, z kapusty pekińskiej i z pora (takie z marchewka i jabłkiem, i jakimś łącznikiem w postaci oliwy lub majonezu), i właściwie tyle. Sałata jedynie rzymska ale tylko takie małe główeczki, do kanapek, jeśli szpinak to t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

surówka, kapustą, sok, mięso, sosy, pieczywo, seler, pomarańcze, cytryna, pierogi przepis, sałata, schab, chleb, pierogi, seler naciowy, kapusta pekińska, koper, marchewka, polewa, majonez, jabłka, kanapki, kotlet, por , rukola, kotlety, szpinak, warzywa, kanapka, surówka z kapusty

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.