Pasta chili-bardzo ostra!!!

Pasta chili-bardzo ostra!!!

Pasta chili-bardzo ostra!!!

coś dla prawdziwych mężczyzn-mój mąż taką uwielbia i je bardzo chętnie,jest strasznie ostra z samej ostrej papryki-pasta podobna do sambal oelek,jak ktoś lubi -to polecam,idealna na kanapki,do wędlin,i do doprawiania na ostro potraw-dla odważnych..... Składniki: 1kg papryczki chili świeżej, (najlepsza jest z własnej działki); ½ szklanki octu winnego(jabłkowego); ½ szklanki koncentratu pomidorowego gęstego(czyli dobrej marki); ½ szklanki  oliwy  (może być również olej słonecznikowy); 1 łyżecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.