DŻEM TRUSKAWKOWY

DŻEM TRUSKAWKOWY

DŻEM TRUSKAWKOWY

  Nie ma to jak w zimowy dzień otworzyć pachnący, pełen słodkich truskawek słoiczek. Dżem truskawkowy   można używać do kanapek, naleśników,ciast. Najlepszy jest ten domowy! Przepis jest prosty i jego robienie nie trwa długo. Oczywiście można smażyć dżem przez kilka dni przez godzinę dziennie. Woda wtedy odparuje, dżem będzie gęsty i skoncentrowany. Ja jednak wolę szybciej... co nie znaczy gorzej. Podczas tak długiego gotowania truskawki rozgotowują się. Ja zamknęłam je w słoiczkach w całości. Zap... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, słoik, pomarańcze, naleśniki, porzeczki, do pracy, czarna porzeczka, imbir, wiśnia, ciasto na naleśniki, kanapki, naleśnik, dynia, ciasto, kanapka, pasty, przetwory, pasta, chleb, proste ciasto, ciasto z truskawkami, pyszne ciasto, ciasto z porzeczką, chleb mieszany

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.