Wiedzieliście, że z mleczu można robić miód? Ja dotarłam do tej informacji niedawno a zaraz potem stałam się posiadaczką pierwszych, własnych miodowych słoiczków.Pomysł i przepis jest rewelacyjnie prosty, mlecz można by rzecz ogólnie dostępny a właściwości, jakie kryje w sobie miód czy też jak niektórzy wolą syrop z miszka lekarskiego, naprawdę imponujące. Wyczytałam co następuje: Miód z mniszka lekarskiego jest skarbnicą witamin, minerałów i innych substancji, które mają działanie prozdrowo... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...byłam również w grupie testowej tego produktu:) Jakby tu powiedzieć ..... miód w gębie ....POLECAM!!!!Iza
Pomysł fajny, tylko, że te 2kg białego cukru nie wyglądają już tak zdrowo...
można go zastąpić trzcinowym, lub innym nieco zdrowszym odpowiednikiem:)
Idę właśnie zbierać mlecze, więc zależy mi na Twojej opinii. Myślisz, że z miodem może być bardziej podatny na psucie? Bo mam takie obawy... A cukier przecież taki niezdrowy... I akurat nabyłam litr miodu :)
Moim zdaniem spokojnie można zastosować takie rozwiązanie, jakkolwiek robienie miodu z miodu może wydawać się niecodziennym posunięciem, to jednak połączenie ich niewątpliwych zalet powinno wyjść na plus! :)
A czy można go dać w butelki po sokach typu Kubuś? Pozdrawiam :)
miód w wysokiej temperaturze traci swoje właściwości, więc gotowanie odpada
w butelkach po Kubusiach, jak najbardziej. Wlewałam do nich kiedyś soki owocowe i było ok:)