Pikantna pasta kanapkowa z gotowanego mięsa i wędzonego boczku
Pikantna pasta kanapkowa z gotowanego mięsa i wędzonego boczku
Przepis na : kolacja
Coraz mniej mięsa jadamy. Kiedyś nie wyobrażałam sobie obiadu bez niego, a teraz wolimy zastępować mięso innymi produktami. Są jednak potrawy, które raczej nie obędą się bez mięsnego dodatku, na przykład rosół czy cięższe zupy, takie jak kapuśniak czy grochówka. Z zupy jarzynowej pozostała mi gotowana szynka wieprzowa, a z grochówki kawałek wędzonego boczku. Zastanawiałam się co z nich tym razem przygotować. Padło na pastę do chleba i to był bardzo dobry wybór :) Składniki: około pół kg gotowanego chudego... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna
Autor
Małgorzata K
Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, pasta, pasty, boczek, warzywa, marchewka, seler, grochówka, zupa, szynka gotowana, kanapka, kapusniak, mielone, chleb, szynka, kanapki, śniadania, zupa jarzynowa, obiad, rosół, kolacja, mięso na obiad, mięso mielone, warzywa na patelnie, mielone z warzywami, zupa z selera, zupa z mięsem mielonym
Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna
Dodaj komentarz