Panini z szynką parmeńską i pesto

Panini z szynką parmeńską i pesto

Panini z szynką parmeńską i pesto

Przepis na : śniadanie

Panini, czyli słynne włoskie kanapki są zazwyczaj podawane na ciepło. Robi się je najczęściej z włoskiej bułki ciabatty wypełnionej różnego rodzaju nadzieniami.  Składniki:2 bułki ciabatty4 plastry szynki parmeńskiejpomidorkulka mozarellizielone pestobazyliaBułki przeciąć, każdą połówkę posmarować niewielką ilością zielonego pesto. Na dolnej części każdej bułki ułożyć po dwa plastry szynki parmeńskiej, następnie plastry pomidora, liście świeżej bazylii i mozarellę. Przykryć górną połówką bułki i zgrillow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję