Łopatka wieprzowa pieczona w smalcu z papryką, cukinią, cebulą i czosnkiem

Łopatka wieprzowa pieczona w smalcu z papryką, cukinią, cebulą i czosnkiem

Łopatka wieprzowa pieczona w smalcu z papryką, cukinią, cebulą i czosnkiem

Doskonałe mięso na ciepło na obiad lub jeszcze lepsze na zimno do kanapek. Dzięki esencji Knorr do duszonych warzyw nie trzeba ich dodatkowo doprawiać. Duża ilość warzyw powoduje, że cała potrawa, pomimo smalcu jest bardzo lekka. Na zimno z sosu powstaje bardzo delikatna galaretka. Co potrzeba: 1,4 – 1,5 kg łopatki wieprzowej bardziej okrągłej, 1 sztuka esencji Knorr do duszonych warzyw, 1 główka czosnku, 1 średnia cukinia, 1 kostka smalcu, 1 duża, mięsista, czerwona papryka, 6 większych cebul, sól, pieprz, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.