Łopatka pieczona z czosnkiem, rozmarynem i marchewką

Łopatka pieczona z czosnkiem, rozmarynem i marchewką

Łopatka pieczona z czosnkiem, rozmarynem i marchewką

Pieczona wieprzowa łopatka idealnie pasuje na świąteczny stół, ale sprawdzi się również jako wędlina na kanapki.  Składniki 800 g łopatki wieprzowej 2 duże marchewki 5 ząbków czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu 4 łyżki oliwy 2 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach 1 łyżeczka kolendry w ziarnach 2 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki oliwy     Przygotowanie Łopatkę umyłem, osuszyłem. W moździerzu roztarłem pieprz i kolendrę. Mieszanką dokładnie natarłem mięso ze wszystk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, marchewka, sosy, świąteczne przepisy, marynaty, kanapki, kanapka, chleb, mięsa pieczone, bez pieczenia, chleb z ziarnami

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.