Przepis na : obiad
Kolejny przepis z notatnika babci Wiesi czyli zupa fasolowa.Zupa sycąca i rozgrzewająca. Idealna na zimową porę.Składniki:fasola "Piękny Jaś"dowolne mięso na zupęwłoszczyznaliść laurowy, ziele angielskie,sól, pieprz,masło do obsmażenia fasoli,ewentualnie wędzonka - ja użyłam wędzonego boczku.Ilości nie podaję, gdyż każdy ma swoje upodobania, a w tej wersji zupy nie chodzi o ilości, lecz o sposób przyrządzenia.Fasolę namoczyć dzień wcześniej, a następnie ugotować. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na g... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.