Dziś chciałam zaproponować Wan przepis na wyborny dżem przygotowany z zielonych pomidorów. Idealny dodatek do serów, wędlin, kanapek i dań słodkich. Smak tego niecodziennego dżemu jest wyjątkowy i bardzo smaczny, tego trzeba spróbować. Jeśli uprawisz pomidory, to z pewnością z końcem sezonu zostają Ci niedojrzałe pomidory, które nie mają już szansy na to, aby dojrzeć... Read More Artykuł Dżem z zielonych pomidorów pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia .
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.