Po długich dniach i nocach przesiedzianych nad stertą notatek i zapisków rodzaju różnego. Posilając się w międzyczasie herbatą ze stresem i kanapkami doprawionymi niewyspaniem i ogólnym przemęczeniem, nadszedł czas na powrót do prawdziwych smaków :D Pogoda za oknem...różna, przynajmniej za kuchennym oknem, kiedy to raz w pośpiechu chowam masło do lodówki, coby się nie rozlało na blat w słonecznym żarze, a kiedy indziej wspieram się mocniejszą kawą, patrząc, jak ciężkie chmury snują się po niebie i końca nie wid... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)