Jesteście tymi szczęściarzami, którzy mogą sobie pozwolić na spokojne przygotowanie i zjedzenie śniadania? Czy też należycie do tej drugiej grupy społeczeństwa, dla której poranek oznacza jedną wielką gonitwę i pośpiech? Ja ostatnio zaliczam się do drugiej grupy. Niestety poranki nie należą u mnie do najspokojniejszych. Dlatego od jakiegoś czasu testuję na sobie szybkie opcje śniadaniowe. Nie będę ukrywać, przeważnie śniadanie składa się u mnie z owsianki (lub innych płatków) z dodatkiem domowych konfitur,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...