Smak mojego dzieciństwa. Prosty, szybki i jakże efektowny dodatek do kanapek. Jak dla mnie numer 1 wśród past. Jednym słowem uwielbiam ją;) Jestem pewna, że i wam posmakuje ;) Składniki: 10 jajek 2 cebule wegeta do smaku pieprz do smaku 3 łyżeczki oliwy z oliwek Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, dodać 2-3 łyżeczki wegety, wymieszać, całość pougniatać i odstawić na 1-1.5 godziny aby cebula zmiękła. W między czasie ugotować jajka, wystudzić. Gdy będą już zimne zetrzeć je na tarce ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...