Pasta jajeczna z porem i ogórkiem

Pasta jajeczna z porem i ogórkiem

Pasta jajeczna to absolutna klasyka. Dodatek do kanapek, który jest równie pyszny, co łatwy w przygotowaniu. Wystarczą ugotowane jajka, trochę majonezu oraz sól i pieprz do smaku. Łatwe, proste i przyjemne. A co powiecie, na trochę ostrzejszą wersję - na przykład z dodatkiem pora? Pasta jajeczna z porem i ogórkiem - przepis  Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne: 5 jajek, pół pęczka szczypiorku, biała część pora, ogórek, 3 łyżki jogurtu greckiego, sól i pieprz do smaku. 1. Jajka ugotuj na twardo i odsta...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.