Pasta jajeczna z porem i ogórkiem

Pasta jajeczna z porem i ogórkiem

Pasta jajeczna to absolutna klasyka. Dodatek do kanapek, który jest równie pyszny, co łatwy w przygotowaniu. Wystarczą ugotowane jajka, trochę majonezu oraz sól i pieprz do smaku. Łatwe, proste i przyjemne. A co powiecie, na trochę ostrzejszą wersję - na przykład z dodatkiem pora? Pasta jajeczna z porem i ogórkiem - przepis  Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne: 5 jajek, pół pęczka szczypiorku, biała część pora, ogórek, 3 łyżki jogurtu greckiego, sól i pieprz do smaku. 1. Jajka ugotuj na twardo i odsta...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.