Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Przepis na : obiad

Zapiekana papryka, po brzegi wypchana mięsem i ryżem doskonale syci podczas obiadu i wygląda świetnie na imprezowym stole, bo na zimno jest równie pyszna. :-) Choć papryka kojarzy się głównie z jesienią, my jemy ją przez cały rok, zawsze jest w lodówce by można było położyć ją na kanapki czy użyć do przygotowania obiadu.  4 czerwone papryki 500g mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 100g ryżu 2 duże cebule 6 łyżek koncentratu pomidorowego 200g żółtego sera pieprz, sól, bazylia 1. Ryż gotujemy zgodnie z prze... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, papryka, mięso, ser, ser żółty, cebula, mielone, obiad, mięso mielone, zupa pomidorowa, dania obiadowe, kanapki, kanapka, dania mięsne, mięso na obiad, ryż smażony, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.