Karkówka czosnkowa na kanapki

Karkówka czosnkowa na kanapki

Karkówka czosnkowa na kanapki

Pyszna i aromatyczna karkówka, którą można pokroić na kanapki. Domowa wędlina jest nie tylko smaczna, ale również długo zachowuje świeżość.  Składniki: 1kg karkówki 3 łyżki musztardy 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka pieprzu  pół łyżeczki soli 12 ząbków czosnku (około) 2 szklanki wody Musztardę mieszamy z majerankiem, solą oraz pieprzem i utworzoną marynatą dokładnie nacieramy mięso. Karkówkę wsadzamy do lodówki na 12 godzin. Mięso wyjmujemy, wycinamy w nim nożem trzy tunele i nadziewamy je obranymi z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.