Twaróg domowy

Twaróg domowy

Twaróg domowy

Czasem tak bywa, że jest za dużo mleka i niestety mleko skwaśnieje..ale i na to jest sposób...tzn. sposobu, żeby mleko nie kwaśniało nie ma, ale jest sposób na wykorzystanie takiego mleka..w sumie kwaśne mleko i młode ziemniaczki smakują wyśmienicie, ale z takiego już mocno kwaśnego mleka można zrobić twaróg. mleko kwaśne Kwaśne mleko przelać do garnka i podgrzewać na najmniejszym ogniu. W trakcie podgrzewania kilka razy zamieszać powstający skrzep.Odstawić do ostygnięcia, a następnie przełożyć łyżką na durszl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.