Zielony hummus z bobu na polską nutę

Zielony hummus z bobu na polską nutę

Zielony hummus z bobu na polską nutę

Koniec lata w słonecznej kuchni jest tego roku wyjątkowo zielony. Pełno tu liści, natek, cukinii, której urodzaj sprawił, że jemy ją na tysiące sposobów niemal codziennie...i ostatnich fasolek bobu.  Wpis o mini falafelkach z łupinek po gotowanym bobie cieszył się sporym zainteresowaniem, co wcale mnie nie dziwi, bo to pyszne ich wykorzystanie! :) A co stało się z miękkim, zielonym wnętrzem tych strączków? Zmiksowane z solidną porcją czosnku, ziemistą pastą sezamową, cytrynowym sokiem i dobrej jakości... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, chleb

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.