Domowa wędlina drobiowa z mięsa z rosołu

Domowa wędlina drobiowa z mięsa z rosołu

Domowa wędlina drobiowa z mięsa z rosołu

Mięso z rosołu można wykorzystywać na wiele sposobów. Ja tym razem przygotowałam pyszną wędlinę na kanapki. Wbrew pozorom taką wędlinę przygotujemy w bardzo prosty sposób.  Do jej przygotowania nie będzie potrzebna żadna maszynka czy szynkowar wystarczy po prostu ostry nóż i butelka plastikowa po napoju. 450-500 gramów ugotowanego mięsa drobiowego np. z rosołu ( pół większego kurczaka) pół papryki czerwonej pół papryki żółtej 2 solidne łyżki żelatyny 4-5 łyżek zimnej wody 200 ml. rosołu lub bulionu dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.