Paprykarz weganski

Paprykarz weganski

Paprykarz weganski

Co by tu jeść gdy siedzi się w pracy? to wcale nie jest łatwe pytanie bo ileż można jadać kanapki! Paprykarz zawsze kojarzył mi się z rybą a tymczasem wersja wege jest jeszcze pyszniejsza! I idealnie sprawdza się jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia roślinna dla każdego" autorstwa Eryka Wałkowicza. Paprykarz  wegański 3/4 szklanki suchego ryżu (u mnie czerwonego) 1 puszka ciecierzycy 2 starte na grubych oczkach marchewki 2 posiekane małe cebulki 2 łyżki koncentratu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, chleb, śniadania, pieczywo, marchewka, kanapka, wegańskie, kanapki, ryby, ryba, zupa pomidorowa, wegetariańska, warzywa na patelnie, ryż z warzywami, ryż smażony, ryby smażone, chleb mieszany, drugie danie

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.