Rzodkiewki to rośliny krótkiego dnia, więc dobrze rosną wiosną i jesienią. To ostatni zatem dzwonek, by nastawiać je do kiszenia wiosną. Po czterech dniach od nastawienia według opisanego niżej sposobu otrzymujemy nadal chrupkie rzodkiewki o złagodzonym ich ostrym smaku. Niestety w ciągu tego czasu rzodkiewki tracą swój kolor, a wtedy widać ich wszystkie niedoskonałości na skórce. Mimo wyglądu warto je przyrządzić, by pochrupać sobie z kanapką 😊 Czerwiec to ostatni dzwonek, by się cieszyć tym wyjątkowym sma... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)