Pieczona papryka bez skórki

Pieczona papryka bez skórki

Pieczona papryka bez skórki

Przepis na : obiad

Nie wszyscy o tym wiedzą, ale paprykę możemy bardzo łatwo pozbawić skórki. Paprykę wystarczy upiec, a nawet należy ją lekko przypalić. Przypalona skórka bowiem bardzo łatwo oddziela się od miąższu. Pieczoną paprykę bez skórki możemy wykorzystać np. do zapiekanki (przepis na Zapiekankę wegetariańską już niebawem pojawi się na blogu). Składniki: 4 papryki   Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 180°C. Papryki umyj, osusz. Odetnij główkę papryki wraz z ogonkiem. Nożem wydrąż nasiona, usuń białe błonki i prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.