Przepis na : śniadanie
Kapitalny dodatek do chleba lub warzyw. Przepis zaczerpnięty od Marty Dymek, przeze mnie trochę zmodyfikowany. Hummus trzeba bardzo dokładnie zblendować. Mój, stety-niestety, miał kilka niezmiksowanych ziarenek ciecierzycy, ponieważ zbuntował mi się blender. Aż się silnik zaczerwienił ;) Z jednej strony nawet fajnie było czuć te niezmiksowane ziarenka, z drugiej szkoda, że jednak masa nie była jednolita, gładka. Przekąska super do pracy lub na Sylwestra :) Składniki na hummus: 1 szklanka ciecierzycy 1 słoi... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...