Rolada z kurczaka na zimno

Rolada z kurczaka na zimno

Rolada z kurczaka na zimno

Sami wiecie jakie wędliny są dzisiaj w większości sklepów - wszystkie smakują tak samo i nawet nie wiemy co jest w środku, czym je szprycują. Może nawet czasami lepiej nie wiedzieć bo włosy by nam się zjeżyły z przerażenia. Pewnie, że jeśli się wie gdzie to można kupić dobre wyroby. Niestety często te regionalne czy ekologiczne kosztują przeważnie zbyt wiele jak na kieszeń zwykłego człowieka - cóż, wcale nie koniecznie wymagają większych nakładów pracy, środków czy czasu, ale jest na nie moda i popyt więc cze... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

do pracy, kanapki, roladki, kurczak, boże narodzenie, mięso, kanapka, wielkanoc, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Funka, 6 lutego 2013 12:23:06

Ciekawy blog, właśnie takiego szukałam , a twoje opinie są bardzo przydatne. Może dzięki Tb poznam się lepiej na potrawach :)Na koniec zapraszam do mnie, dopiero zaczynam zabawę w blogowanie : http://iwillnotdieyoung.blogspot.com/

Bon Appetit. Małgorzata, 6 lutego 2013 12:34:33

jestem pod dużym wrażeniem, kradnę przepis :)

Justyna Bąk, 6 lutego 2013 13:32:21

świetny pomysł ja też robię w domu wędliny bo te w sklepie to naprawdę pozostawiają wiele do życzenia.

Iza Kulińska, 6 lutego 2013 14:00:43

cieszę się, że jestem przydatna :) miło Cię gościć :)

Iza Kulińska, 6 lutego 2013 14:01:09

smacznego :)

Iza Kulińska, 6 lutego 2013 14:01:44

no niestety, są coraz gorsze . . . i lepiej samemu upiec choćby kawałek schabu

Zielaczek, 6 lutego 2013 16:26:59

Super przepis, szczególnie, że rzeczywiście jakość kupnych wędlin pozostawia dużo do życzenia.

Iza Kulińska, 6 lutego 2013 18:40:40

ja już coraz rzadziej kupuję wędliny - wolę upiec kawałek mięsa :)

Christopher, 7 lutego 2013 10:42:49

Cóż można napisać.Profesjonalna robota.Pozdrawiam Christopher

Jola, 7 lutego 2013 10:58:11

Jest Pani po prostu niesamowita, codziennie takie pyszności :) Pozdrawiam!

Iza Kulińska, 7 lutego 2013 12:51:27

Jolu, rozpuściłam rodzinę to teraz muszę :)

Iza Kulińska, 7 lutego 2013 12:52:15

dzięki, Christopher :) robiła ją pierwszy raz i przyznam, że jestem zadowolona z efektu

Anonymous, 10 lutego 2013 22:08:34

I czegoś takiego szukałam. Od dawna piekę mięsa do chleba, ale nawet najlepsza potrawa kiedyś się przeje. Super. Na dodatek robisz, takie zdjęcia, że od razu mam ochotę pobiec do kuchni. Pozdrawiam Iwona P.

Iza Kulińska, 10 lutego 2013 22:23:20

Iwona, dzięki :) roladę polecam bo pyszna

Anonymous, 17 lutego 2013 19:13:04

PANI IZO JAK TO SIE STALO ZE DOPIERO DZISIAJ NATRAFILAM NA PANI BLOG JEST SWIETNY A PRZEPISY SUPERRR SMAKOWITE I KOLOROWE MAM ZAMIAR COS PYSZNEGO UGOTOWAC I JUZ JESTEM PANI FANKA krystyna

Iza Kulińska, 17 lutego 2013 20:53:12

Krysiu, nie mam pojęcia jak to się stało bo jestem tutaj od dawna :) Miło mi, że już mnie odnalazłaś i mam nadzieję, że będziesz częstym gościem :)

Łukasz Michalik, 14 października 2013 23:16:35

super przepis robie cos podobnego tylko z papryka borowikami i bialym serem:)pozdrawiam

Iza Kulińska, 14 października 2013 23:34:50

biały ser w mięsie na zimno ? ciekawe połączenie ...

Anonymous, 26 października 2013 22:38:19

A ja dziś gotuję roladę z omletem francuskim, a zasadzie to jej nie gotuje tylko parzę w ok.80st...rano wyżerka.no, niewykluczone, że dziś w nocy też;-)Pozdrawiam

Iza Kulińska, 27 października 2013 13:17:47

zaciekawiłaś/eś mnie - może podzielisz się przepisem na to cudo ? może masz też zdjęcie jak to wygląda ? chętnie zobaczę :) możesz podać link albo przesłać na mail izakulinska@o2.pl

Anonymous, 9 grudnia 2013 13:10:05

Grunt to rozpuścić rodzinkę. :)) Własnie rolada się piecze. Dużo korzystam z doświadczeń innych. Jest to dla mnie alternatywa nie tyle do "sklepowych" ale własnych wyrobów wędliniarskich. Jakiekolwiek ale własnej produkcji jest zapewne zdrowsze od sklepowej chemii. Pozdrawiam

Iza Kulińska, 9 grudnia 2013 13:27:10

mam nadzieję, że wkrótce przybędzie u mnie przepisów na domowe wędliny ponieważ będę miała do dyspozycji szynkowar

Anonymous, 7 kwietnia 2014 21:23:40

Kurczaka przed trybowaniem dobrze jest zbić tłuczkiem do mięsa. Przed tą czynnością kurczaka owijamy białą, płócienną szmatką. A roladę, żeby się nie rozjeżdżała w rękach, trzeba pospinać wykałaczkami.

Iza Kulińska, 7 kwietnia 2014 22:34:20

nie widzę potrzeby maltretowania delikatnego mięsa kurczaka tłuczkiem przed trybowaniem - czemu to ma służyć ? spinanie w tym wypadku też nie wskazane - potem ciężko szukać i wyciągać kawałki patyczków. Jak widać na zdjęciu rolada jest ładna i trzyma się bez tego.