Chleb żytni razowy na zakwasie

Chleb żytni razowy na zakwasie

Chleb żytni razowy na zakwasie

Dzisiaj zapraszam na chleb żytni razowy na zakwasie. Tradycyjny, dobry chleb, lekko kwaskowy co jest charakterystyczne dla chlebów żytnich. Ma ładny miąższ. Chleb nie jest specjalnie pracochłonny, ale na jego upieczenie a raczej wyrośnięcie potrzebujemy troszkę czasu. Za to warto go poświęcić. Taki razowiec długo leży i cały czas jest bardzo smaczny. Doskonały do kanapek wszelkiego rodzaju. Przepis pochodzi z książki „Chleb domowa piekarnia” Piotra Kucharskiego. Pamiętam, jak jechaliśmy samochod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb na zakwasie, chleb razowy, kanapki, deser, dania obiadowe, desery, przetwory, zupa, kanapka, chleb mieszany, proste ciasto, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, prosta zupa, szybka zupa, szybki deser

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.