Chleb żytni razowy na zakwasie
Chleb żytni razowy na zakwasie
Dzisiaj zapraszam na chleb żytni razowy na zakwasie. Tradycyjny, dobry chleb, lekko kwaskowy co jest charakterystyczne dla chlebów żytnich. Ma ładny miąższ. Chleb nie jest specjalnie pracochłonny, ale na jego upieczenie a raczej wyrośnięcie potrzebujemy troszkę czasu. Za to warto go poświęcić. Taki razowiec długo leży i cały czas jest bardzo smaczny. Doskonały do kanapek wszelkiego rodzaju. Przepis pochodzi z książki „Chleb domowa piekarnia” Piotra Kucharskiego. Pamiętam, jak jechaliśmy samochod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku
Autor
mieszamWGarnku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, chleb na zakwasie, chleb razowy, kanapki, deser, dania obiadowe, desery, przetwory, zupa, kanapka, chleb mieszany, proste ciasto, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, prosta zupa, szybka zupa, szybki deser
Inne przepisy z Mieszam w Garnku
Dodaj komentarz