Creme brulee z pasternaku. TU i TAM # 34

Creme brulee z pasternaku.  TU i TAM # 34

Creme brulee z pasternaku. TU i TAM # 34

Przepis na : deser

Korzenie. Prowadzą do głębi. Dają siłę. Bez nich trudno czerpać z życia to, co najcenniejsze. Wybrałyśmy jeden. Trochę zapomniany, nieustannie mylony z pietruszką. A przecież taki wyjątkowy, polski i niebywale smaczny. Na słodko i na wytrawnie. Niekoniecznie z figą i makiem. Panowie i Panie, bohaterem kolejnego TU I TAM został pasternak -  nie lada korzeń, nie lada rarytas.  Zobaczcie, jak smakuje u Amber z Kuchennymi Drzwiami i u mnie, w  Kucharni .   Czasem mi się zdaje, że gotowanie jest ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHARNIA

Autor

KUCHARNIA Anna MariaKUCHARNIA Anna Maria

KUCHARNIA to blog o jedzeniu, uczuciach i słowach.
I o magii, jaka im towarzyszy.
Zapisuję tu historie z mojego ponad stuletniego domu.
Wspomnienia, których wciąż w nim pełno i którą są dla mnie prawdziwym skarbem.
To właśnie w tym domu powstała kuchnia moich marzeń, w której powracam do smaków dzieciństwa, ale też szukam nowych pomysłów.
Kuchnia to moja pasja. KUCHARNIA jest głosem tej pasji.
Powstała z wielkiej potrzeby odczarowania świata i odnalezienia w nim swojego miejsca.
KUCHARNIA otwarła mi też drzwi do kuchni wielu wspaniałych i fascynujących osób, których nie miałabym szansy poznać, gdybym nie prowadziła bloga.
Niedawno, dzięki blogowi, dotarł do mnie list od osoby, z którą nie miałam kontaktu od ponad 17 lat.
To właśnie dla takich chwil piszę bloga i gotuję dla wszystkich go odwiedzających.
Mam nadzieję, że zasmakuje Wam choć część mojego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frytki, krem, marchewka, buraki, desery, deser, kanapka, figa, burak, mak, francuskie, kanapki, torty, tort, udka , ziemniaki, tort orzechowy, pieczone buraki, pieczone ziemniaki, pieczone udka, ziemniaki zapiekane, bez pieczenia

Inne przepisy z KUCHARNIA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.