Papryka słodko - kwaśna do słoika na zimę

Papryka słodko - kwaśna do słoika na zimę

Papryka słodko - kwaśna do słoika na zimę

Ja już w sumie jestem po papryce w tym roku.  A w tej wersji lubię ją najbardziej - słodkawa, z nutą kwasowości. Idealnie pasuje zarówno jako przystawka do obiadu, kanapek jak i stanowi świetny dodatek do dań w stylu azjatyckim. Jej smak nie jest zakłócony dużą ilości przypraw, a tylko delikatnie podkreślony korzennym aromatem ziela angielskiego. Nie jest trudna w wykonaniu, a ona sama wynagradza godzinkę stania przy garach :) Proporcje na 5 kg papryki. Paprykę należy umyć, pokroić na części - moje śr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kawawszklance

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.