PASTA JAJECZNA Z SEREM I OGÓRKIEM KISZONYM

PASTA JAJECZNA Z SEREM I OGÓRKIEM KISZONYM

PASTA JAJECZNA Z SEREM I OGÓRKIEM KISZONYM

Znudziły Wam się sery i wędliny na kanapki? Polecam pyszną pastę kanapkową z jajka z dodatkiem sera i ogórka kiszonego. Jest naprawdę smaczna, bardzo pożywna i nie wymaga dużej ilości czasu w przygotowaniu.  Polecam pastę także na śniadanie Wielkanocne. Do pasty jajecznej użyłam  majonez kremowy  od  Folwark . Składniki: * 5 jajek * 2 ogórki kiszone * 4 łyżki sera startego na dużych oczkach * 3-4 gałązki szczypiorku * sól i pieprz do smaku * pół łyżeczki musztardy sarepskiej * 2 łyżeczki maj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.