Drożdżowe buły nadziane pesto

Drożdżowe buły nadziane pesto

Drożdżowe buły nadziane pesto

  Uwielbiam pieczywo, ale to już wiecie. Postanowiłam spożytkować pesto z rukoli w sposób najbliższy memu sercu, czy raczej podniebieniu, mianowicie w formie drożdżowych bułek, które uwaga: na trzeci dzień są równie miękkie i puszyste co w dniu pieczenia. Smakują same jak i w postaci kanapki z pomidorkiem.   Składniki na 8 sztuk: 450 g mąki pszennej 50 g otrębów 300 ml mleka sojowego niesłodzonego łyżeczka soli opakowanie 7-8 g suchych drożdży lub 50 g świeżych 50 ml oliwy z oliwek z czego 1 łyżka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

becky greenscarf

100 % weganka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, ciasto, rukola, bułki, drożdżowe, słonecznik, pieczywo, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kanapki, kanapka, wegańskie, szybkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, bułka pszenna, szybkie ciasto bez pieczenia, puszyste ciasto

Inne przepisy z greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.