Pesto bazyliowo migdałowe

Pesto bazyliowo migdałowe

Pesto bazyliowo migdałowe

Pesto jest to sos, którego głównym składnikiem jest bazylia (pesto alla genovese), a ojczyzną są Włochy. Tradycyjnie wytwarzany w marmurowych moździerzach z oliwy, bazylii, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i soli. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. W moim przepisie odbiegłam trochę od standardów.   Składniki: - 2 duże garście bazylii (z całej donic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, kluski, sosy, ser, makaron, mielone, makarony, czosnek, kanapka, sałata, chleb, obiad, kanapki, makaron z serem, makaron z pesto, dania z makaronem, sos do makaronu, sos do sałaty, makaron na obiad, obiad z makaronem, sos do mielonego , lekkie dania

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.