Ogórki po kaszubsku

Ogórki po kaszubsku

Ogórki po kaszubsku

Ogórki po kaszubsku to nic innego jak popularne ogórki konserwowe, ale jeszcze z jednym składnikiem. W słoiku z ogórkami po kaszubsku znajdują się cebula, czosnek, baldachim kopru, przyprawy oraz dodatkowo czerwona papryka, dzięki której ogórki nabierają lekko paprykowego smaku. Natomiast zalewa jest taka sama, czyli woda, ocet, sól i cukier. Ponadto ja dodałam jeszcze kminek, który można pominąć, jeżeli ktoś go nie lubi. Przepis na ogórki po kaszubsku jest prosty i przy odrobinie dobrych chęci każdy może so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.