Pieczona pierś z kurczaka to prosty i bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Możesz go podać z rozmaitymi dodatkami jak np. puree z ziemniaków oraz warzywami. Smakuje także na zimno pokrojona na kanapki lub do bagietki. Pieczone piersi kurczaka można dodatkowo owinąć w plastry boczku lub szynki parmeńskiej, pokroić w plastry. To wyjątkowo udane danie obiadowe. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz lub pieprz kolorowy, słodka i ostra papryka, oregano jeśli lubisz – szczypta rozmarynu 4 łyżki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...