Chleb na piwie porter +FILM

Chleb na piwie porter +FILM

Chleb na piwie porter +FILM

Chleb z mąki mieszanej, na drożdżach i na piwie. Na piwie ciemnym, więc mocno słodowy i aromatyczny. Nie wiem jak to się stało, ale jakoś nie zdążyliśmy zrobić z niego kanapek. Jest tak dobry, że znika z samym masłem. Piwo typu porter leżakuje przez rozlaniem do butelek około 90 dni. Jest bardzo ciemne, palone, prawie nieprzeźroczyste pod światło. Smak tego piwa to kompozycja palonych słodów, zbalansowana, palona gorycz, delikatnie wyczuwalny karmel i kawa. To mocne piwo, ma aż 9% alkoholu, ale nie bójcie się – ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, dynia, słonecznik, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, chleb na drożdżach , pestki dyni i słonecznika, kanapka, owsiane, drożdżowe, kanapki, płatki owsiane, pieczywo, chleb mieszany, chleb z ziarnami, ciasto z kawą

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.