Kiełbasa ze słoika

Kiełbasa ze słoika

Kiełbasa ze słoika

Może się wydawać, że jest to bardzo skomplikowany przepis. Jest co prawda czasochłonny i pracochłonny ale jest jednocześnie bardzo prosty.  A efekt, który się otrzymuje (moim zdaniem) jest obłędny. Taką kiełbasę lub, inaczej mówiąc, mielonkę można wykorzystać zarówno do kanapek czy też jako dodatek do bigosu czy zupy. Składniki: 2 kg mięsa wieprzowego w kawałkach - najlepiej gulaszowego, karkówki lub łopatki; do samej, chudziutkiej szynki dobrze dorzucić ok 500 g boczku bez skóry 6-7 ząbków czosnku sól, pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, mięso, bezglutenowe, boczek, galaretka, kanapka, drożdżowe, kanapki, ciasto drożdżowe, kiełbasa, bigos, karkówka, zupa, szynka, ciasto, ciasta drozdzowe, przetwory, kolacja, do pracy, szybka kolacja, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, proste ciasto, kiełbasa w słoikach, szynka gotowana, ciasto z galaretka, łatwe ciasto

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.