Przepis na : śniadanie
Pachnie przecudnie, smakuje obłędnie, zachęcam do skorzystania z przepisu. Na krzakach Lilaka pospolitego zwanego także lilakiem, bzem, jeszcze sporo kwiatków więc zdążyłam z przepisem na ten cudny dżem. Zrywajcie kwiaty i róbcie dżem, idealny do kanapek, naleśników, deserów. Dżem z płatków bzu lilaka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.