Baba ghanoush - pasta z bakłażana
Baba ghanoush - pasta z bakłażana
Baba ghanoush to nic innego jak pasta z bakłażana. Bardzo przypomina hummus, ale ma pewną przewagę - nie ma działania wzdymającego. Można ją doprawić według upodobań - kuminem, sokiem z cytryny, wędzoną papryką. Poniższy przepis jest bazowy - serdecznie zachęcam do próbowania! Pasta nadaje się jako przekąska - wystarczy zajadać ją pokrojonymi w słupki warzywami lub (mniej zdrowymi) nachosami. Może być również dodatkiem do kanapek, smarowidłem do pieczywa lub krakersów. Smacznego! Baba ghanoush - pasta z pie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gary Bez dna
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Olga Kachlicka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasta, mielone, feta, mięso mielone, tarta, zapiekanka, gulasz, cukinia, przekąski, mięso, zapiekanki, kanapki, sosy, kanapka, niskokaloryczne, pieczywo, ser feta, przystawki, zapiekanka z mięsem , bez pieczenia, cukinia faszerowana, zapiekanka z cukinii, papryka faszerowana
Inne przepisy z Gary Bez dna
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję