Przepis na : śniadanie
Kasza manna na mleku to jeden ze smaków mojego dzieciństwa. Najlepsza z domowym sokiem lub w sezonie - z przecierem ze świeżych owoców. Tak proste, a tak zapomniane. Ja lubię dość gęstą kaszę i proporcje w tym przepisie są do tego dostosowane - polecam! Kasza manna na mleku Składniki na 2 porcje: 3 szklanki mleka (ja użyłam mleka bez laktozy 3,2%) 6 łyżek kaszy manny 1 łyżka cukru (ja użyłam brązowego) kilka kropel ekstraktu z wanilii lub ziarenka z ok. połowy laski wanilii sok lub przecier owocowy do podania (tu... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...