Lubicie papryczkę chili? Bo my wszyscy za nią przepadamy. I w sumie nieważne czy marynowana, kiszon a. Ważne, żeby była chrupiąca i ostra. Taką papryczkę później wykorzystuję do wielu dań, ale najczęściej ląduje na kanapce. Polecam Składniki: papryka chili (ilość dowolna) na każdy słoik 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 ziarenka ziele angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki kolendry koper zalewa 1 L wody 200 ml octu 1/2 szkl... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.