Marynowana papryka chili

Marynowana papryka chili

Marynowana papryka chili

Lubicie papryczkę chili? Bo my wszyscy za nią przepadamy.  I w sumie nieważne czy marynowana,  kiszon a.  Ważne, żeby  była chrupiąca i ostra. Taką papryczkę później wykorzystuję do wielu dań,  ale najczęściej ląduje na kanapce. Polecam  Składniki: papryka chili (ilość dowolna)  na każdy słoik 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 ziarenka ziele angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 łyżeczki gorczycy 1/2 łyżeczki kolendry koper zalewa 1 L wody 200 ml octu 1/2 szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.